mr. Lotte Weyers

mr. Lotte Weyers

mr. Lotte Weyers is sinds 2019 werkzaam in het strafrecht. Sinds juli 2022 is zij aangesloten bij Luns • Van der Velden Advocaten.

Lotte Weyers vindt het belangrijk om op een begrijpelijke wijze overzicht te bieden in de stappen die tijdens een strafproces worden gezet.

Zij is betrokken en stelt het belang van cliënten altijd centraal. Tijdens haar studie heeft Lotte jarenlang praktijkervaring in het strafrecht opgedaan als zittingsgriffier bij rechtbank Midden-Nederland en als werkstudent bij een advocatenkantoor in Nijmegen. Na het afronden van haar studie is Lotte Weyers drie jaar werkzaam geweest als (senior) gerechtsjurist bij de strafsector van rechtbank Midden-Nederland, waar zij (mega) strafzaken heeft behandeld. Hierdoor weet Lotte precies hoe een rechter te werk gaat en hoe de rechter uiteindelijk tot een oordeel komt. Deze ervaring komt goed van pas bij het begeleiden van een slachtoffer in een strafzaak en (onder meer) het opstellen van een vordering van de benadeelde partij.

Een zaak van Lotte Weyers vindt u hieronder. Voor meer informatie kunt u (vrijblijvend) contact opnemen met weyers@l-vdv.nl of via 06-40460915.

Betrokken bij slachtofferzaken

De twee verdachten hebben gezamenlijk een gewapende overval gepleegd op de winkel waar cliënte werkzaam was. Om die reden heeft rechtbank Gelderland beide verdachten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 38 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Cliënte is (onder meer) bijgestaan bij het opstellen van de spreekrechtverklaring, het opstellen en behandelen van de vordering benadeelde partij en het verzoek om een contact- en locatieverbod. De rechtbank heeft aan cliënte een schadevergoeding toegewezen van (in totaal) € 6.770,00 en aan beide verdachten een contact- en locatieverbod ten behoeve van cliënte opgelegd.
Rechtbank:
Gelderland
ECLI:
De vonnissen zijn niet gepubliceerd.
Advocaat:
Stuur ons een bericht en we antwoorden je zo snel mogelijk.
Bedankt voor je bericht.
Oops! Er is iets niet goed gegaan bij het versturen van het formulier...
Slachtoffer-advocaten.nl

Sketchhouse
Randstad 22 9
1316 BN Almere

info@l-vdv.nl