mr. Nicky Wijkman

mr. Nicky Wijkman

mr. Nicky Wijkman is sinds 2018 werkzaam in het strafrecht. Vanaf september 2020 is zij verbonden aan Luns • Van der Velden Advocaten. Sindsdien behandelt Nicky uitsluitend commune strafzaken en staat zij in grote gewelds- en zedenzaken slachtoffers en nabestaanden bij. Regelmatig treedt zij op in zaken die in de media zijn of worden besproken.

Nicky Wijkman staat bekend om haar empathisch vermogen en haar nauwkeurige manier van werken.

Details ontgaan Nicky niet en zij stelt altijd de cliënt voorop. Hierdoor voelen cliënten zich bij haar gehoord en op hun gemak. Daarbij weet Nicky Wijkman als geen ander hoe de verdediging van de verdachte naar strafzaken kijkt en hoe gereageerd zal worden op de vordering benadeelde partij. Bovendien is Nicky eerst ruim twee jaar werkzaam geweest als senior gerechtsjurist bij de strafsector van rechtbank Amsterdam. Hierdoor weet zij hoe de rechter tot zijn of haar oordeel komt en kan zij bepalen waar in een slachtofferzaak de juridische kansen liggen.

Enkele zaken van Nicky Wijkman staan hieronder. Voor meer informatie kunt u (vrijblijvend) contact opnemen via info@l-vdv.nl of via 036 2002115.

Betrokken bij slachtofferzaken

Het slachtoffer, de minderjarige zoon van cliënten, is doodgeschoten door de (eveneens) minderjarige verdachte. Zowel in eerste aanleg bij rechtbank Amsterdam als in tweede aanleg bij gerechtshof Amsterdam is de verdachte veroordeeld wegens doodslag op de zoon van cliënten, waarbij een beroep op noodweer(exces) is verworpen. Daarom hebben zowel de rechtbank als het gerechtshof de verdachte veroordeeld tot een jeugddetentie en (onvoorwaardelijke) PIJ en hebben beide instanties de vordering benadeelde partij van vader toegewezen tot een bedrag van € 12.608,98.
Gerechtshof:
Amsterdam
ECLI:
NL:GHAMS:2023:1329
Advocaat:
De verdachte is in eerste aanleg door rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar wegens (onder meer) doodslag en driemaal poging tot doodslag, waarna gerechtshof Amsterdam de verdachte heeft veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar wegens (onder meer) moord en driemaal poging tot moord. Nicky Wijkman heeft de drie slachtoffers van poging tot moord bijstand verleend. Cliënten zijn (onder meer) bijgestaan bij de slachtoffergesprekken, het opstellen van de spreekrechtverklaringen en het opstellen en behandelen van de vorderingen benadeelde partij. Zowel de rechtbank als het gerechtshof hebben aan cliënten schadevergoedingen toegewezen van € 21.200,00 en € 7.500,00. Vervolgens heeft de Hoge Raad het arrest van het gerechtshof in stand gelaten.
Gerechtshof:
Amsterdam
ECLI:
NL:GHAMS:2022:2082
Advocaat:
De verdachte – een tennisleraar – is in eerste aanleg door rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierentwintig maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, wegens ontucht met en verkrachting van cliënte, die ten tijde van de strafbare feiten minderjarig was. Cliënte is (onder meer) bijgestaan bij het getuigenverhoor bij de rechter-commissaris, het slachtoffergesprek, het opstellen van de spreekrechtverklaring, het opstellen en behandelen van de vordering benadeelde partij en het verzoek om een contactverbod. De rechtbank heeft de vordering benadeelde partij toegewezen tot een bedrag van € 11.146,18 en aan de verdachte een contactverbod met cliënte opgelegd. Tegen dit vonnis heeft de verdachte hoger beroep ingesteld, in welke procedure Nicky Wijkman cliënte eveneens bijstaat.
Rechtbank:
Midden-Nederland
ECLI:
NL:RBMNE:2022:3781
Advocaat:
De drie verdachten hebben gezamenlijk een ripdeal gepleegd, waarbij cliënt met een automatisch vuurwapen is beschoten. Daarom hebben zowel rechtbank Amsterdam als gerechtshof Amsterdam de verdachten veroordeeld wegens een poging tot doodslag en diefstal met geweld, waarna aan hen aanvankelijk gevangenisstraffen van acht en negen jaar, en in hoger beroep gevangenisstraffen van zeven-en-een-half jaar zijn opgelegd. Bovendien hebben zowel de rechtbank als het gerechtshof een bedrag van € 16.246,07 aan cliënt toegewezen wegens de materiële en immateriële schade die hij hierdoor heeft geleden. Twee van de drie verdachten zijn in cassatie, in welke procedure Nicky Wijkman cliënt eveneens bijstaat. De arresten van gerechtshof Amsterdam zijn niet gepubliceerd.
Rechtbank:
Amsterdam
ECLI:
NL:RBAMS:2021:823
ECLI:
NL:RBAMS:2021:831
ECLI:
NL:RBAMS:2021:832
Advocaat:
De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan de verkrachting van cliënte en de diefstal van haar fiets. In deze zaak is cliënte (onder meer) bijgestaan bij het getuigenverhoor bij de rechter-commissaris, het slachtoffergesprek, het opstellen van de spreekrechtverklaring en het opstellen en behandelen van de vordering benadeelde partij. De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging. Daarnaast heeft de rechtbank een bedrag van € 18.620,54 aan schadevergoeding aan cliënte toegewezen.
Rechtbank:
Midden-Nederland
ECLI:
NL:RBMNE:2021:3339
Advocaat:
Stuur ons een bericht en we antwoorden je zo snel mogelijk.
Bedankt voor je bericht.
Oops! Er is iets niet goed gegaan bij het versturen van het formulier...
Slachtoffer-advocaten.nl

Sketchhouse
Randstad 22 9
1316 BN Almere

info@l-vdv.nl