mr. Rosanne Lagerweij

mr. Rosanne Lagerweij

Sinds 2019 is mr. Rosanne Lagerweij werkzaam in het strafrecht. Vanaf april 2022 is zij als advocaat werkzaam bij Luns • Van der Velden Advocaten. Rosanne staat slachtoffers en nabestaanden bij in diverse strafzaken, zoals zedenzaken, geweldsdelicten en woningovervallen.

Betrokkenheid en grondigheid kenmerken Rosanne’s manier van werken.

Door haar ervaring als (senior) gerechtsjurist bij de strafsector van rechtbank Midden-Nederland heeft zij inzicht gekregen in de wijze waarop beslissingen worden genomen en vonnissen tot stand komen, óók ten aanzien van de vordering van de benadeelde partij. Deze ervaring komt goed van pas bij het werk als advocaat.

Een aantal zaken van Rosanne Lagerweij vindt u hieronder. Voor meer informatie kunt u (vrijblijvend) contact opnemen via info@l-vdv.nl of via 036-2002115.

Betrokken bij slachtofferzaken

De verdachte is door rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden wegens een zware mishandeling na een verkeersruzie. Cliënt is (onder meer) bijgestaan bij het slachtoffergesprek, het opstellen van de spreekrechtverklaring, het opstellen en behandelen van de vordering benadeelde partij en het verzoek om een contact- en locatieverbod. De rechtbank heeft aan cliënt een schadevergoeding toegewezen van (in totaal) € 8.437,29.
Rechtbank:
Amsterdam
ECLI:
NL:RBAMS:2023:5517
Advocaat:
De verdachte is in eerste aanleg door rechtbank Amsterdam veroordeeld voor (kort gezegd) ontucht met zijn minderjarige dochter. Gerechtshof Amsterdam heeft dit vonnis bekrachtigd en de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaren. Cliënte is zowel tijdens de procedure bij de rechtbank als bij het gerechtshof bijgestaan. Deze bijstand zag (onder meer) op het slachtoffergesprek, het opstellen van de spreekrechtverklaring, het opstellen en behandelen van de vordering benadeelde partij en het verzoek om een contact- en locatieverbod. De rechtbank heeft aan cliënte een schadevergoeding toegewezen van € 25.000,-.
Gerechtshof:
Amsterdam
ECLI:
NL:GHAMS:2023:473
Advocaat:
Stuur ons een bericht en we antwoorden je zo snel mogelijk.
Bedankt voor je bericht.
Oops! Er is iets niet goed gegaan bij het versturen van het formulier...
Slachtoffer-advocaten.nl

Sketchhouse
Randstad 22 9
1316 BN Almere

info@l-vdv.nl